Néha még a tapasztalt utazókat is összezavarhatja a légitársaságok eltérő kézipoggyász szabályzata. Mondhatjuk azt, hogy ahány cég, annyi szabály. A diszkont légitársaságoknál már megszokott, hogy a feladott csomagért fizetni kell, illetve ezt a trendet egy-egy hagyományos cég is követi –például a KLM a legolcsóbb árkategóriában – ami még tovább nehezíti az eligazodást.

Időnként a jól megszokott dolgokon is változtatnak, ahogyan a társaságok érdeke és a profit növekedés kívánja. Ilyen emlékezetes változás volt, amikor a Wizzair a normál méretű kézipoggyászt fizetőssé tette és mára már csak egy kisméretű (kb. egy kisebb hátizsák) vihető fel díjmentesen a fedélzetre.

Ennek az intézkedésnek homlokegyenest az ellentétét vezette be a Ryanair, amikor az addig szigorúan vett csak „1 darab kézipoggyász”, mellé még egy kisebb csomag felvitelét is engedélyezte a repülőgépre, illetve sokkal elnézőbb az 1-2 centiméterrel a megengedett méret fölötti táskákat illetően.

(fotó: Getty Images)

(fotó: Getty Images)

Aki sokat utazik, biztosan látott már olyat, hogy valaki éppen a méretező keretbe izzadva próbálja beletuszkolni  a szemmel láthatóan is túlméretes csomagot, vagy éppen a méretből kilógó kerekek miatt fejét vakaró utast.  Igen, a méretbe a táska minden tartozéka, így a kerekek, a húzókeret és a fogantyúk is beszámítanak.

Az ilyen esetekben jelentős pótdíjjal sújthatják az ügyfelet, mint ahogyan a megengedett kilókat túllépő feladott poggyászunkkal is váratlan kiadásokra lehet számítani.

Tehát érdemes a váratlan kiadásokat és helyzeteket elkerülni és pontosan tájékozódni a a csomagok maximálisan megengedett méretéről, súlyáról és darabszámáról.

Ne feledjük: a megadott méret a felső határ, de lehet kisebb bőrönddel is utazni. Praktikusan csomagolva egy hosszú hétvégére vagy rövidebb útra is kényelmesen el lehet benne férni.

(fotó: Getty Images)

(fotó: Getty Images)

Egy jól megválasztott és megfelelő méretű esetleg drágább bőrönd évekig kiszolgálhat minket, de ha csak  egy „picit nagyobbat” választunk az minden alkalommal idegeskedésre és nem kívánatos költségekre adhat okot.

Az utazás tervezését segítve a poggyász információkat légitársaságonként az Autóbérlés Online az alábbi táblázatba gyűjtötte össze:

Poggyász szabályok légitársaságonként
Összeállította: AutóbérlésOnline
forrás: http://globspot.hu/tudositoink-jelentik/poggyasz-dilemma-meretek-sulyok-arak-avagy-eligazodas-a-legitarsasagok-utvesztojeben/

A bejegyzés trackback címe:

https://mittnorge.blog.hu/api/trackback/id/tr626783105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása